Ποιοι είμαστε

Το 341 π.Χ. ένας έξυπνος Θεσσαλός ιπποτρόφος ο Φιλόνεικος πούλησε στον Φίλλιπο τον B’ βασιλιά της Μακεδονίας, τον πενταετή επιβήτορα Βουκεφάλα για το αμύθητο για την εποχή ποσό των δεκατριών ταλάντων (Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι – Αλέξανδρος “Ἐπεὶ δὲ Φιλονείκου τοῦ Θεσσαλοῦ τὸν Βουκεφάλαν ἀγαγόντος ὤνιον τῷ Φιλίππῳ τρισκαίδεκα ταλάντων”). Που να το φανταζόταν ο Φιλόνεικος ότι το όνομα του θα αναβίωνε στην σύγχρονη Ελλάδα και μάλιστα στην περιοχή του στην Καρδίτσα μέσα από μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ↓

Ο Φιλόνεικος είναι ένας ονειρεμένος πολυχώρος ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων. Απλώνεται σε μια πανέμορφη έκταση δεκαεπτά στρεμμάτων, τρία χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας, στο δρόμο για τη λίμνη Σμοκόβου. Δημιουργήθηκε με κίνητρο την αγάπη για τα ζώα και την φύση κι έχει σαν όραμα την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το περιβάλλον που διαβιούμε, μέσα από μια μοναδική ψυχαγωγική εμπειρία.

Περιλαμβάνει ένα φανταστικό ξύλινο καφέ με τζάκι και πέργκολα με απεριόριστη θέα στην οροσειρά των Αγράφων, παιδική χαρά, τραμπολίνο και γήπεδο ποδοσφαίρου. Στον επαγγελματικών προδιαγραφών στίβο ιππασίας μας γίνονται εκτός από μαθήματα ιππασίας για αρχάριους και προχωρημένους, βόλτες με τα πόνυ και τα άλογα για όλες τις ηλικίες αλλά και θεραπευτική ιππασία για ΑΜΕΑ από εξειδικευμένη λογοθεραπεύτρια.

Κάτι εντελώς νέο που δημιουργήσαμε για εσάς είναι ο ζωολογικός κήπος που περιλαμβάνει σήμερα 19 είδη ζώων και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα, όπου ενδεικτικά θα δείτε: Καμήλα Δρομάδα, Κρι κρι (Κρητικό αγριοκάτσικο), Ελάφι Πλατόνι, Αγρίνο Μουφλόν(αγριοπρόβατο), Εμού(Αυστραλιανό πτηνό), Κατσίκι Ανκορά, μίνι γουρουνάκι, Γάιδαρο, Λάμα, Πόνυ Shetland, Kουνέλι, Πρόβατο Καμερούν, Αφρικάνικα πυγμαία κατσικάκια, Πόνυ apalloza, Πρόβατο Quessant, Ζεμπού (μίνι Ινδική αγελάδα) κ.α. Έχετε την δυνατότητα να έρθετε σε άμεση επαφή μαζί τους, να τα χαϊδέψετε και να τα ταΐσετε, αποβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο το άγχος της καθημερινότητας κι αποκομίζοντας την ίδια στιγμή την ψυχοθεραπευτική ηρεμία τους. Κι όλα αυτά σε έναν χώρο που ξεχωρίζει για την μοναδική παρουσίασή τους και μάλιστα με δωρεάν είσοδο!

Η ομάδα των αλόγων μας περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένα για το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους άλογα, το καθένα με μοναδικές ικανότητες, ώστε να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες τόσο αρχαρίων όσο και έμπειρων ιππέων. Για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο λειτουργεί Ακαδημία Ιππασίας με έμπειρο προπονητή κι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σπουδών. Επίσης μπορείτε να προγραμματίσετε μαζί μας βόλτες ελεύθερης ιππασίας, στο γειτονικό ποτάμι και στους κοντινούς πρόποδες των Αγράφων, πάντοτε με έμπειρο συνοδό. «Κάθε Δευτέρα απόγευμα και Σάββατο πρωί μπορείτε να κάνετε δωρεάν ιππασία ενώ προσφέρεται επίσης δωρεάν τοξοβολία»

Στο Φιλόνεικο η επαφή με τα ζώα και την φύση θα σας χαλαρώσουν και θα ξεχάσετε τα προβλήματά σας, ενώ οι δραστηριότητές μας θα σας εκτονώσουν με μοναδικό τρόπο, απολαμβάνοντας παράλληλα την ηρεμία του χώρου και την απεραντοσύνη του τοπίου. Εδώ είμαστε όλοι, άνθρωποι και ζώα, μια χαρούμενη οικογένεια και σας περιμένουμε να ζήσετε μοναδικές στιγμές κοντά μας.

Ζήστε την εμπειρία!

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ↑

Οι Υπηρεσίες μας

Ο Ζωολογικός μας Κήπος

Το βασίλειο των ζώων δηλαδή της ζωής!

Ιππόκοσμος

Ο πιο ειλικρινής και τρυφερός κόσμος!

Cafe - Bar

Στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Στο πανέμορφο ξύλινο café-bar η προσοχή στην λεπτομέρεια σε ακολουθεί παντού και σε συνδυασμό με την αρμονία των υλικών και των χρωμάτων που γίνονται ένα με τη φύση ξεχνάς ότι βρίσκεσαι δίπλα στην πόλη.

Τα καλοκαιρινά βράδια η νυχτερινή αύρα και η δροσιά της φύσης σου δίνουν την χαλάρωση που αποζητάς και μια μοναδική αίσθηση απελευθέρωσης που ηρεμεί τις αισθήσεις ενώ τον χειμώνα δίπλα στο τζάκι η απέραντη θέα στη χιονισμένη οροσειρά των Αγράφων επιβάλλεται στο βλέμμα σου και σε ταξιδεύει.

Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου από μια μεγάλη ποικιλία άριστων και προσεκτικά επιλεγμένων προϊόντων, βιολογικό κρασί και τσίπουρο, βιολογικά αφεψήματα, μικρογεύματα με κλαμπ σάντουιτς ή πίτσα, γλυκά και παγωτά, ενώ πραγματοποιούνται εκτάκτως live εμφανίσεις καλλιτεχνών!

Οι δράσεις μας

Στον σχετικά μικρό χρόνο παρουσίας του Φιλόνεικου οι δράσεις μας κυρίως γύρω από το παιδί και τους γονείς είναι πάρα πολλές και αρκετά ενδιαφέρουσες ενώ αρκετές από αυτές είναι μοναδικές όχι μόνο για το χώρο της Καρδίτσας αλλά και όλης της Ελλάδας! Έτσι έχουμε αναπτύξει ποικίλες δράσεις και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών είναι μια εναλλακτική διέξοδος με δραστηριότητες στη φύση, εθελοντισμό, βιωματικές εμπειρίες, εκπαίδευση μέσα από το παιχνίδι και τελικά ψυχαγωγία μακριά από το θόρυβο της πόλης και την οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις μας είναι δωρεάν κάτι που νομίζουμε ότι δείχνει την φιλοσοφία μας και τα κίνητρά μας!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ↓

Έτσι υλοποιούμε κάθε καλοκαίρι την πρωτοποριακή δράση city camp, που διαρκεί σχεδόν δύο μήνες και είναι αφιερωμένη στα παιδιά, σε συνεργασία με 17 φορείς της περιοχής με 26 θεματικές ενότητες. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Πρόσκοποι, ο Ερυθρός Σταυρός, ο Ορειβατικός Σύλλογος, ο Ποδηλατικός Σύλλογος, η Λέσχη 4Χ4, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καραγκούνα», η Λέσχη Φωτογραφίας, η Ραδιολέσχη, το Θεατρικό εργαστήρι η Φιλαρμονική Ορχήστρα κ.α. φορείς της πόλης μας και ιδιώτες. Στη δράση συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά που την προσμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία μιας και το city camp γίνεται πλέον θεσμός για όλους.

Με την δράση «Γονείς και παιδί» τα παιδιά συμμετέχουν δωρεάν στην ιπποκομία και το τάισμα των αλόγων κάνοντας γυμνιπευτική και δράσεις στην ύπαιθρο.

Διοργανώσαμε την πρωτοποριακή δράση make and take σε συνεργασία με την Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας όπου τα παιδιά κατασκεύασαν μόνα τους σε υπαίθριο εργαστήρι τα δικά τους μοντέλα τα οποία πήραν δωρεάν μαζί τους.

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις μας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας Πανελλήνιος Αγώνας Mountain Bike με μεγάλη επιτυχία.

Kατά τις επισκέψεις σχολείων και εκπαιδευτηρίων υλοποιούμε στο Φιλόνεικο με εξειδικευμένη ομάδα ανθρώπων το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «το άλογο ως διαδραστικό μέσο μάθησης», το οποίο είναι αναρτημένο και στο σχετικό site του Υπουργείου Παιδείας, http://www.e-yliko.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=category&id=31:thessalia&Itemid=123 και περιλαμβάνει ιστορία, μυθολογία, γλώσσα, βιολογία, περιβάλλον, δημιουργία και έκφραση.
Παρουσιάστηκε στο Φιλόνεικο από το Θεατρικό Εργαστήρι «Τέχνης Παίδευσης» η θεατρική παράσταση «Με λένε Ηλία».

Η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγίωτη παρουσίασε χορευτική παράσταση για παιδιά με τη ενεργό συμμετοχή των παιδιών επισκεπτών.

Ο Εικαστικός Όμιλος Καρδίτσας εξέθεσε στο εντευκτήριό μας τους πίνακες ζωγραφικής των μελών του με θέμα «Το ρόδι και ο συμβολισμός του», ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής από τις Κατερίνα Κανελλάκου και Σοφία Κωτσαλή-Γονιτσιώτη.

Το εργαστήρι Πολύκμητον έστησε στην αποθήκη μας ολόκληρο εργαστήρι κοσμήματος με θέμα την κατασκευή κοσμημάτων από τα παιδιά τα οποία στο τέλος τα έπαιρναν μαζί τους..

Την παγκόσμια ημέρα αυτισμού, σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων παιδιών με αυτισμό και το Δήμο Καρδίτσας πραγματοποιήσαμε δράση με άλογα για τα παιδιά στην κεντρική πλατεία της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Πραγματοποιήσαμε ημερίδα Θεραπευτικής Ιππασίας σε συνεργασία με θεραπευτές από το Κέντρο θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών.

Συμμετέχουμε ενεργά κάθε χρόνο στην Πανελλήνια συνάντηση Ομάδων Χορού ΑΜΕΑ.

Υλοποιήσαμε κοινή δράση με τους φοιτητές του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το Ολυμπιακό άθλημα bocce, στην οποία συμμετείχαν τυπικά παιδιά από το 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και παιδιά από το Ειδικό Γυμνάσιο Σοφάδων.

Έχουμε διοργανώσει σεμινάριο με θέμα «η επαφή με το άλογο» με τον διάσημο γητευτή αλόγων Steve Vergis με ταυτόχρονη επίδειξη ακροβατικών με άλογα αλλά και θέμα σκύλος και άλογο.

Επίσης διοργανώσαμε σεμινάριο με ταυτόχρονη επίδειξη με θέμα «εκπαίδευση και συμπεριφορά σκύλων».

Διοργανώσαμε Survival Games με την συμμετοχή του Βασσάλου κατά την οποία τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν μαζί του.

Σε μια πανέμορφη βραδιά κάναμε παρατήρηση με τηλεσκόπια στον έναστρο ουρανό και διδαχθήκαμε την ομορφιά του σύμπαντος που μας περιβάλλει.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Αμερικάνικο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Gentle Carousel» με σκοπό να φέρουμε στο Φιλόνεικο αλογάκια μινιατούρες ειδικά εκπαιδευμένα για χρήση αποκλειστικά για ψυχοθεραπευτικούς σκοπούς, για επισκέψεις σε παιδιατρικές κλινικές και γενικά όπου τα παιδιά ασθενούν, ως μοναδική ψυχοθεραπευτική έκπληξη.

Συμμετείχαμε στις γιορτινές εκδηλώσεις του θεματικού πάρκου των Τρικάλων «Μύλος των Ξωτικών» ως επιλεγμένος προορισμός τους, κάνοντας μεταξύ άλλων μια μοναδική αναπαράσταση του Βουκεφάλα με τον Μέγα Αλέξανδρο προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα στην περιοχή μας.

Με πρωτοβουλία μας ξεκινήσαμε προσφάτως συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός cluster για την προσφορά ενός πρωτότυπου τουριστικού πακέτου. Το προϊόν αυτό άρχισε να προωθείται ήδη σε τουριστικά γραφεία ανά την Ελλάδα και σε φορείς και συλλόγους κάθε είδους και σκοπός είναι ελαφρά τροποποιημένο να προωθηθεί και σε μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού.

Θα ήταν παράλειψη βέβαια να μην αναφερθούμε στις συνεχείς live βραδιές που διοργανώνουμε στον χώρο μας όπως η αξέχαστη βραδιά Φλαμένκο με παραδοσιακούς μουσικούς από την Ισπανία, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Μουσείου Φλαμένκο της Σεβίλλης, η jazz βραδιά με το κουαρτέτο του διάσημου σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασσιλάκη και τόσες άλλες.

Στον Φιλόνεικο δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας εκπλήσσουμε ευχάριστα με τις δράσεις μας.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ↑

Επικοινωνία

Φόρμα επικοινωνίας

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Θα μας βρείτε

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3ο ΧΛΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΡΟΥΣΟΥ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ