Μίνι γουρουνάκι

Είναι το κατ΄εξοχήν εξημερωμένο ζώο εργασίας σε εκτεταμένες περιοχές ανά την υφήλιο και απαντούν κυρίως στην Αφρική, όπου όλες οι καμήλες είναι αραβικές και την Ασία, όπου υπάρχουν πολλές βακτριανές (με διπλή καμπούρα), ενώ απαντά σε άγρια κατάσταση μόνον στην Αυστραλία.

Κατσίκα Αγκύρας

Είναι μια φυλή οικόσιτης κατσίκας που πήρε το όνομά της από την Άγκυρα της Τουρκίας (Ankara keçisi), γνωστή ως Angora και βρίσκεται σε αυτή την περιοχή από την Παλαιολιθική εποχή.

Κουνέλι

Το κουνέλι (αρχ. κόνικλος) είναι μικρό θηλαστικό της οικογένειας των λαγοειδών που ζουν σε πολλά σημεία του κόσμου.

Πόνυ Shetland

Προέρχεται από τα νησιά Σέτλαντ (Βόρεια της Σκωτίας) και κυρίως από το νησί Φούλα το οποίο βρίσκεται στις βορειο-ανατολικές ακτές της Σκωτίας και έχει μόλις 38 κατοίκους.

Ελληνικός Ποιμενικός

Προέρχεται από τον Αρχαίο Ελληνικό Μολοσσό τον οποίο ο Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε στις εκστρατείες του, όπως και ο Πύρρος Βασιλιάς της Ηπείρου, ενώ ο Πλάτωνας κάνει λόγο για τα χαρίσματά του και το θάρρος του.

Παγώνι

Το παγώνι ζει στα ανοιχτά δάση και αναζητεί την τροφή του είτε στο χάραμα της ημέρας είτε αμέσως πριν από το ηλιοβασίλεμα.

Πρόβατο Ouessant

Η Ouessant είναι μια φυλή προβάτων η οποία μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα υπήρξε αποκλειστικά στο νησί Ouessant, στα ανοικτά των ακτών της Βρετάνης. Η φυλή σχεδόν εξαφανίστηκε και σώθηκε από μια ομάδα Αριστοκρατών, οι οποίοι επέτρεψαν στα πρόβατα να βόσκουν στη γη που περιβάλλει τα κτήματά τους.

Εμού

Το εμού είναι το μεγαλύτερο ιθαγενές πουλί της Αυστραλίας και το δεύτερο μεγαλύτερο πουλί στον κόσμο σε ύψος, μετά από την στρουθοκάμηλο.