Πρόβατο του Καμερούν

Επιστημονική Ονομασία: Ovis aries cameroon dwarf
Κατανομή: Κυρίως στο Καμερούν και στη Νοτιοδυτική και Κεντρική Αφρική.
Διατροφή: Χόρτα και κάθε είδος βλάστησης.

Πληροφορίες:
Πρόκειται για ένα ανθεκτικό, χωρίς προβλήματα πρόβατο που χρησιμοποιείται στην κτηνοτροφία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πιο σύνηθες χρώμα τους είναι το καφέ με μαύρο κοιλιά, το κεφάλι και τα πόδια. Αντί για μαλλί φέρει τρίχωμα που το φθινόπωρο αποτελεί ένα πρόσθετο υπόστρωμα, το οποίο αποβάλλεται μετά το χειμώνα. Είναι πολύ παραγωγικό, φτάνει στην εφηβεία πολύ νωρίς και μπορεί να γεννήσει δύο φορές ανά έτος. Η Περίοδος κύησης είναι 147-150 ημέρες και ο απογαλακτισμός σε 3-5 μήνες.